Kilderegistrering

Dataregistrering av kirkebøkene i Norge er en enorm kontinuerlig pågående landsomfattende dugnad. Hedmark Slektshistorielag har påtatt seg ansvaret for å organisere arbeidet i vårt område.

Mye er registrert for Stange og Ringsaker, mens det for de øvrige prestegjeld gjenstår en del. For Ringsaker mangler det korrekturlesing på mye av det som er registrert. Korrekturlesing er nødvendig før materialet kan publiseres.

I tillegg til kirkebøkene er tellingene for Ekstraskatten 1764 ferdig registrert for alle "våre" prestegjeld, Nes, Ringsaker, Vang/Furnes, Løten, Romedal og Stange. Det hele utgjør over 13.000 dataposter.

Mye av materialet som er korrekturlest, er publisert i form av hefter som kan kjøpes hos laget. Se under menypunktet "Til salgs" i hovedmenyen til venstre. En del er også oversendt til Digitalarkivet og lagt ut der.

Kan du hjelpe til?

Totalt har ca 15 personer arbeidet med registrering og korrekturlesing så langt. Styret vil gjerne komme i kontakt med flere som kunne være villige til å delta. Ta kontakt på epost post@hedmarkslekt.no eller ring Nils-Kristian Møller på telefon 9060 0193.

 

Hedmark slektshistorielag © 2003-2011